Pstruhy dobře omyjeme studenou vodou, osušíme je, osolíme a necháme v lednici asi hodinu uležet. Vnitřnosti dáme do studené vody. Mezitím dáme na pánev rozehřát lžíci másla, přidáme houby nakrájené na plátky, trochu sardelové pasty a nadrobno nasekanou čerstvou petrželku. Přidáme nadrobno nakrájené vnitřnosti z ryby, podle chuti osolíme a dusíme do měkka. V misce si utřeme vajíčka s máslem, přidáme v mléce namočenou vymačkanou žemli a vše dobře promícháme. Pak přidáme vychladlou houbovou směs, 2 rozšlehaná osolená vajíčka, ochutíme pepřem a směsí plníme nasolené pstruhy. Zašijeme je nebo spíchneme párátkem, naskládáme je do máslem vymazané ohnivzdorné mísy, obložíme je kolečky cibule a za stálého potírání máslem je pečeme v předem rozehřáté troubě. Ke konci pstruhy podlijeme vínem a vodou. Porce na talířích přeléváme přecezenou šťávou, zdobíme čerstvou petrželkou a pstruhy podáváme s vařeným bramborem.