Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a až vychladnou, tak je nastrouháme na středně hrubém struhadle. Postupně přidáme mouku s krupicí, vajíčko, osolíme podle chuti a rukama zaděláme husté těsto. Na pomoučněném vále ho rozválíme, nakrájíme na stejně velké čtverce a do každého dáme malou lžičku švestkových povidel. Čtverce přehneme do trojúhelníku, okraje dobře přimáčkneme vidličkou, aby povidla nevytékala ven a vložíme je do mírně osolené vařicí vody. Když se krátce zavaří, tak je promícháme, aby se nelepily ke dnu hrnce a ještě vaříme asi tak 8 - 10 minut podle toho, jak je těsto silné. Uvařené povidlové taštičky vyjmeme z vody cedníkem, necháme je okapat a dáme je do hlubší mísy. Aby se nelepily, tak je promastíme máslem. Do rozehřáté směsi oleje a másla dáme strouhanku, kterou za stálého míchání osmahneme dorůžova. Na talíři posypeme povidlové taštičky strouhankou, pocukrujeme je a pokapeme máslem.