Pusinky jsou oblíbenou součástí vánočního pečiva. Můžeme je barvit čokoládou nebo zdobit mandlemi a oříšky. Pusinky připravujeme také z toho důvodu, že upotřebíme bílky, které nám zbyly při přípravě jiného vánočního cukroví.
Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něho přidáváme a zašleháváme pískový cukr. Pak už jen lehce vmícháme vařečkou cukrovou moučku. Pusinky stříkáme sáčkem s libovolnou trubičkou na hladký papír položený na plech. Nepečeme je, ale spíše jen sušíme v teplé troubě, aby dobře proschly a uvnitř nebyly mazlavé. Nesmíme je prudce péci, jinak by byl povrch tmavý a ani je příliš sušit, aby nebyly tvrdé. Když jsou pusinky upečené, tak to snadno poznáme podle toho, že se dají snadno odloupnout od papíru.
Skladujeme je v krabici na suchém místě, jinak navlhnou a nejsou dobré. Z pusinek jsou hezké ozdobné řetězy na vánoční stromeček.