Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Řízky z bůčku

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Na řízky nejprve seřízneme kůži z masa a odstraníme kosti. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a chvíli necháme odležet. Na strojku na maso ho umeleme, ale nesmícháme. Má zůstat tak, jak vyjde ze strojku. Vložíme je do mísy, zalijeme mlékem a nezamíchané necháme v lednici několik hodin odpočinout. Před přípravou ho zasypeme hladkou moukou a lžící vykrajujeme kousky, které na pomoučněném prkénku vytvarujeme do placiček, obalíme je v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme na oleji dozlatova. Směs na řízky je řídká, ale při pečení řízky nabudou a mají výbornou chuť. Jako příloha je výborná bramborová kaše nebo vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!