Netradiční recept na segedínský guláš s hlívou ústřičnou, který je příjemnou i chutnou alternativou. Použitím kuřecího masa nejlépe stehenní řízky) získáme jemný a odlehčený segedín s méně kaloriemi. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno spolu s hlívou ústřičnou. Ve větším hrnci na oleji osmahneme cibuli dokud nezměkne a poté postupně přidáme kuřecí maso a hlívu ústřičnou. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a všechno koření dle receptu. Směs podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 – 15 minut (maso musí změknou). Poté přidáme kečup s pokrájeným kysaným zelím a dusíme dalších 10 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu na dochucení a chvilku povaříme. Segedínský guláš podáváme teplý, nejlépe s houskovým knedlíkem.