Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Segedínský guláš s hlívou ústřičnou a kuřecím masem

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Netradiční recept na segedínský guláš s hlívou ústřičnou, který je příjemnou i chutnou alternativou. Použitím kuřecího masa  nejlépe stehenní řízky) získáme jemný a odlehčený segedín s méně kaloriemi. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno spolu s hlívou ústřičnou. Ve větším hrnci na oleji osmahneme cibuli dokud nezměkne a poté postupně přidáme kuřecí maso a hlívu ústřičnou. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a všechno koření dle receptu. Směs podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 – 15 minut (maso musí změknou). Poté přidáme kečup s pokrájeným kysaným zelím a dusíme dalších 10 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu na dochucení a chvilku povaříme. Segedínský guláš podáváme teplý, nejlépe s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |29. dubna 2013
Kombinace hlívy se zelím je výborná. Kdysi jsem dělala něco podobného z krůtího masa. Určitě to vyzkouším i s kuřecím. Odpovědět
kote19 |26. února 2013
zajímavý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!