Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Sekaná

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vezmeme si mleté maso, které smícháme s vejcem, žemlemi navlhčenými mlékem, nakrájenou cibulí a česnekem, osolíme, opepříme a vše řádně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Pak si nakrájíme slaninu na kostičky a přimícháme. Navlhčíme si ruce (,aby se nám maso na ně nelepilo) a z hmoty vytvarujeme šišku. Připravíme si olejem vymazaný pekáč a dáme do předem předehřáté trouby péct, podle potřeby podléváme. Pečeme asi tak 25 min, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova. Sekaná se podává s bramborami či bramborovou kaší a sterilovanou okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!