Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Hovězí, uzené a vepřové maso umeleme na strojku. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme spolu se slaninou. Bílé pečivo namočíme do mléka a necháme vsáknout. Umleté maso osolíme, okořeníme, přidáme namočené pečivo, slaninu s cibulkou, vajíčka a mouku. Směs zahustíme strouhankou, rozdělíme na 2 poloviny a každou dáme na pomoučněný vál a vytvarujeme obdélníky, do kterých dáme slaninu a důkladně stočíme a stiskneme. Pekáč vymastíme tukem, na který položíme sekanou a pečeme za stálého podlévání v horké troubě asi hodinu. Sekanou podáváme teplou s bramborem nebo s bramborovou kaší. Studená sekaná je dobrá například s bramborovým salátem.