Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Sekaná s uzeným masem

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí, uzené a vepřové maso umeleme na strojku. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme spolu se slaninou. Bílé pečivo namočíme do mléka a necháme vsáknout. Umleté maso osolíme, okořeníme, přidáme namočené pečivo, slaninu s cibulkou, vajíčka a mouku. Směs zahustíme strouhankou, rozdělíme na 2 poloviny a každou dáme na pomoučněný vál a vytvarujeme obdélníky, do kterých dáme slaninu a důkladně stočíme a stiskneme. Pekáč vymastíme tukem, na který položíme sekanou a pečeme za stálého podlévání v horké troubě asi hodinu. Sekanou podáváme teplou s bramborem nebo s bramborovou kaší. Studená sekaná je dobrá například s bramborovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!