Maso vložíme do hlubší nádoby a zalijeme červeným vínem. Přikryjeme a necháme v chladu několik hodin odležet. Během marinování maso otočíme. Pak jej osušíme a zprudka opečeme v kastrolu na rozehřátém oleji, aby se zatáhlo. Maso dáme stranou a ve výpeku osmahneme plátky kořenové zeleniny, cibuli, celé koření, tymián, kousek citronové kůry a vše opečeme dorůžova. Vmícháme protlak, šípkovou zavařeninu, vložíme opečené maso, zastříkneme citronovou šťávou, mírně podlijeme vodou, dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka a podle potřeby maso otáčíme a podléváme. Měkké maso vyndáme stranou a omáčku zahustíme světlou jíškou z másla a hladké mouky, rozředíme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu mleté skořice, lžíci cukru, dobře promícháme a vaříme, dokud omáčka opět nezhoustne, nakonec ji přecedíme. Do omáčky přidáme na závěr dokřupava opečenou slaninu, dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou nebo octem a necháme přejít varem. Maso podáváme přelité omáčkou.