Kuřecí řízky zvládne každý, co takhle zkusit slavnostní? Kuřecí prsa si mírně naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme sladkou paprikou a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka maso opečeme, poté vyjmeme a do výpeku hodíme kolečka cibule, osmahneme. Kuřecí prsa přidáme k cibuli, mírně podlijeme a podusíme. Dále si nastrouháme kořenovou zeleninu a osmahneme na másle. Do předem připraveného bešamelu vsypeme zeleninu, prolisovaný česnek, polovinu nastrouhaného sýra. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme tukem, vložíme opečená prsa, která potřeme bešamelovou směsí. Navrch přelijeme výpekem s cibulí. Dáme do předem rozehřáté trouby a asi tak 15 min pečeme. Pak mísu s masem vyndáme, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova. Slavnostní kuřecí řízky podáváme s různě upravenými bramborami.