Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Slavnostní plněné plátky

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky vepřového masa si řádně naklepeme, osolíme a opepříme. Pak si vezmeme mleté maso, které si okořeníme muškátovým květem a zamícháme s vejcem. Touto směsí potřeme plátky masa , přeložíme je, spíchneme jehlami a vytvarujeme na plocho. Předehřejeme si troubu a pak do ní vložíme vymazaný pekáč s masem. Maso pečeme doměkka, nezapomeneme přelévat šťávou a podle potřeby podlévat. V polovině pečení maso obrátíme. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, vhodíme pórek, plátky žampionů, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Zeleninu ochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec zjemníme smetanou, prohřejeme a vmícháme kari koření a vypečenou šťávu. Zeleninovou směs s omáčkou poklademe na slavnostní plněné plátky, podáváme s hranolky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!