Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Slepičí polévka s pohankou

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pohanka polévku rychle zahustí a spolu s poctivým slepičím vývarem má doslova léčivé účinky. Vývar si připravíme z křídel a skeletů, které zalijeme studenou vodou a přidáme cibuli s kořenovou zeleninou. Osolíme, uvedeme do varu a vaříme 1 – 2 hodiny na mírném ohni. Vývar odstavíme, necháme vychladnout a scedíme. Z kostí můžeme obrat maso a vrátit do vývaru. Nejlepší je připravit si vývar den předem, protože druhý den snadno odstraníme vystrážený tuk z povrchu. Čistý vývar (s masem) uvedeme do varu, přisypeme pohanku, čerstvou zeleninu a vaříme 20 – 30 minut, dokud pohanka nezměkne a nezahustí polévku. Dle chuti dosolíme a dopepříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |19. září 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!