Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Smažené květákové placičky

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák je velice chutná zelenina, která se dá připravovat na mnoho způsobů. Zkuste smažené květákové placičky, které vám zachutnají. Začneme tím, že květák rozdělíme na růžičky a povaříme v osolené vodě doměkka. Poté scedíme a necháme okapat. Květák nakrájíme nadrobno a na kostičky nakrájené housky namočíme do mléka. Smícháme s nastrouhaným sýrem, rozšlehanými vejci, moukou, osolíme a opepříme. Z této směsi vytvoříme malé placičky a osmažíme je na oleji dozlatova. Osmažené placičky dáme na papírové ubrousky, aby jsme se zbavili přebytečného tuku. Placičky můžeme podávat samotné či s vařeným bramborem a oblohou s čerstvé zeleniny. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |13. srpna 2013
Dobré! :-) Odpovědět
Vladenka |27. června 2013
dělám podobné, jednodušší. Ale chutnají nám víc, než smažený květák Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!