Smažený obalovaný květák je tradiční české jídlo. Setkali jste se s ním někde jinde ve světě? Zaručeně ne. A umíte tento klasický pokrm připravit? Pokud ne, je tento recept určen přímo pro vás. Je to snadné a celkem rychlé. Takže, nejdříve si větší květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě tak, aby nám lehce změkl. Pokud budeme připravovat smažený květák ve friťáku, nepředvařujeme a obalujeme jej čerstvý. Dále růžičky obalíme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných mírně osolených vejcích(můžeme přilít i trochu mléka) a nakonec ve strouhance. Takto připravený květák smažíme na oleji, ze všech stran, dozlatova. Oleje dáme tolik, aby růžičky byly zpola potopeny. Osmažené uhotovené kousky klademe na ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku. Podáváme s vařeným bramborem, oblohou s čerstvé zeleniny a tatarskou omáčkou. Dobré chutnání!