Na vál nasypte hladkou mouku a udělejte v ní dolíček. Do toho nastrouhejte nebo rozdrobte 35 g másla, přidejte vajíčko, žloutek a smetanu a rukama vypracujte těsto. To by nemělo být úplně tuhé jako na „strouhání“, ale musí jít dobře vyválet. Vzhledem k tomu, že nemám mlýnek na maso, trochu jsem původní recept upravila. Postup tedy můžete použít následující: Na másle a troše oleje orestujte najemno nakrájenou cibuli a přidejte mleté maso. To orestujte a nechte asi 20 minut dusit ve vlastní šťávě. Pak přidejte nasekanou petrželku, citronovou kůru, sůl a dvě celá vejce, vše promíchejte a nechte vychladnout. Vál očistěte a trochu posypejte hladkou moukou. Polovinu těsta ještě jednou propracujte a rozválejte na asi 3 mm silný obdélník. Ten potřete rozpuštěným máslem a polovinou masové směsi. Pak závin zabalte jako klasický štrúdl a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Stejný postup opakujte i při výrobě druhého závinu. Připravené záviny potřete zbytkem rozpuštěného másla a dejte péct při 160 stupních Celsia na 40–50 minut do trouby. Když závin dostane zlatavou barvu, vyndejte jej, potřete smetanou a nechte chvíli, ať se vsákne. Pak závin nakrájejte na plátky, a je hotovo. Jako příloha se hodí zeleninový salát nebo dušené zelí.