Recept Tofu v sýrovém těstíčku
20
0
4
Sója je velice dobrá a ne moc často připravovaná luštěnina. Je pravdou, že její nevýhodou je dlouhá doba vaření. Počítejme asi tak hodinu a půl až dvě. Ale to vás nesmí odradit! Takže den předem naloženou sóju slijeme, propláchneme a uvaříme v čerstvé vodě, s půlkou kostky bujonu, doměkka. Poté scedíme a vývar odložíme. Na předem rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zaprášíme moukou. Řádně promícháme, osmahneme a ochutíme chilli kořením. Dále zalijeme 100 ml vývaru ze sóji a řádně povaříme. Poté přidáme sójové boby, osolíme a ještě krátce povaříme. Sója chilli můžeme podávat s vařeným bramborem, rýží či čerstvým pečivem.