Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Španělské ptáčky

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všichni si pamatujeme španělské ptáčky z jídelen nebo kuchyně babičky. Osvěžte si chuťovou paměť. Na tenké plátky nakrájené maso naklepeme, okořeníme, potřeme hořčicí a vložíme šunku nebo kabanos, slaninu, kousek okurky a čtvrtku natvrdo uvařeného vejce. Poté maso zabalíme a upevníme například párátky. V mělkém hrnci na rozpáleném oleji a másle orestujeme cibulku. Ptáčky (závitky) osmahneme a za mírného podlévání vaříme doměkka. Potom je vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a provaříme. Maso nakonec vrátíme do omáčky, kterou ale nejdříve přecedíme, prohřejeme a můžeme podávat nejlépe s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!