Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Špenátové dhal

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dhal je indický pokrm z luštěnin a liší se podle regionu. Je lehký a opravdu výtečný. Nejprve žlutý rozloupaný hrách opláchneme a necháme 30 minut stát ve studené vodě. Hrách slijeme a dáme do hrnce se 175 ml vody, přivedeme k varu a necháme 25 minut probublávat. Mezitím rozehřejeme olej na pánvi a osmahneme na něm semínka černé hořčice, až začnou prskat. Přisypeme cibuli, česnek, nastrouhaný zázvor a čili. Vše smažíme asi tak 5 minut. Přidáme špenát, vmícháme koření, osolíme a podusíme. Nakonec okapeme hrách, smícháme se špenátem a ještě 5 minut dusíme. Špenátové dhal ozdobíme jarní cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |13. května 2013
doufám, že se mi to povede. znám to od indů, tak jsem zvědavá na tenhle recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!