Zelný salát speciál ( můj recept)
20
2
4
Špenát přebereme, důkladně omyjeme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a i s natí nakrájíme na velmi tenké kroužky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a na něm podusíme jarní cibulky a česnek doměkka. Přidáme špenát a směs okořeníme solí a pepřem. Zamícháme a dusíme do odpaření tekutiny ze špenátu. Špenátovou směs necháme vychladnout a přidáme lžíci citronové šťávy. Mátu omyjeme, osušíme, lístky otrháme a přidáme ke špenátu. Špenát dáme do mísy a promícháme s jogurtem, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Rozpustíme máslo, necháme krátce vychladnout a přelijeme na salát. Salát podáváme vlažný.