Srnčí, na které nezapomenete! Začneme tím, že si maso odblaníme a prošpikujeme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přihodíme zeleninu. Dále vložíme maso, které osolíme a po chvíli podlijeme vínem. Podusíme doměkka. Poté maso vyndáme a odložíme. Šťávu zapřášíme hladkou moukou, přisypeme jeřabiny, zalijeme ještě bílým vínem a trochou vody. Vše důkladně povaříme. Mezitím si připravíme karamel. Na pánvičce rozmícháme cukr s troškou vody a za stálého míchání upražíme na karamel. Karamel přidáme do naší jeřabinové omáčky, ještě chvíli povaříme a nakonec prolisujeme. Maso pak nakrájíme na plátky a poléváme omáčkou. Srnčí s jeřabinami je delikatesní s bylinkovými bramborovými kroketami a plátkem citronu.