Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Staročeská houbová omáčka

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve si propláchneme a namočíme sušené houby. Necháme je ve vodě asi tak 30 minut odležet, aby nabyly. Poté je z vody vyjmeme a nakrájíme nadrobno. Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky. Tu pak zředíme vodou a přidáme pokrájené houby i s nálevem. Vše osolíme, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme špetkou hřebíčku, přidáme trochu cukru a povaříme asi tak 20 minut. Houbovou omáčku můžeme podávat jako samostatný pokrm s chlebem nebo k vařenému hovězímu. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |26. června 2013
houby mám, tak vyzkouším Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Jan |8. března 2013
Recept je dobrý, vyzkoušel jsem a pro zjemnění přidávám zakysanou smetanu. Odpovědět
Aidel |4. března 2013
ukládám :) Odpovědět
sojka30 |23. ledna 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
trnecek |21. ledna 2013
tak tento recept se mi libi Odpovědět
kattyr |18. ledna 2013
Mňam, houby zbožňuju. Odpovědět
pavlinf |18. ledna 2013
lákavé Odpovědět
planeta |14. ledna 2013
vyzkouším , recept se mi líbí Odpovědět
Kůťa|26. listopadu 2013
ze sušenách hub uděláte ale na houbách, ne houbovku... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!