Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Štika na smetaně

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Čerstvou štiku nejprve omyjeme ve studené vodě, dobře ji očistíme a zbavíme ji šupin, ploutví a hlavy. Na pekáč dáme máslo, na kterém na mírném plameni osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, na ni položíme štiku, potřeme ji sardelovým máslem, obložíme citronovou kůrou, bobkovým listem a dáme do předem vyhřáté trouby péct asi tak na 10 minut. Pak ji obrátíme, znovu potřeme sardelovým máslem, podlijeme kyselou smetanou, lehce posypeme strouhankou a ještě asi 15 minut pečeme. Pak štiku upravíme na mísu v celku nebo ji nakrájíme na jednotlivé porce. Do omáčky přidáme ještě trochu smetany, ve které jsme rozmíchali žloutek, lehce ji prohřejeme a procedíme na rybu. Pro výraznější chuť omáčky můžeme přidat nadrobno nasekané kapary. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a čerstvý zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |26. listopadu 2012
na smetaně jsem ještě nikdy žádnou rybu neměla, zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!