Z mouky, soli, mléka a celých vajec si v míse umícháme řídké těsto, ze kterého upečeme na pánvi omelety. Z rozpuštěného másla a mouky si připravíme světle žlutou jíšku, zředíme ji mlékem nebo smetanou tak, aby nám vznikla hustá omáčka. Za stálého míchání přidáváme žloutky, sůl a dáme vychladnout do lednice. Studenou omáčku rozetřeme na omelety, poklademe slabě nakrájenými plátky šunky, posypeme strouhaným parmezánem, okraje přeložíme a každou omeletu zatočíme. Pak omelety obalíme v misce v rozšlehaném vajíčku a následně ve strouhance a usmažíme je na rozpáleném tuku dozlatova. Omeleta se podává na míse vyložené ubrouskem, ozdobená citronem a zelenou čerstvou petrželkou. Servírujeme ji jako samostatný pokrm s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a nebo je omeleta za studena příčně rozříznuta na centimetrové plátky a podávána jako chuťovka při slavnostnějších příležitostech.