Chřestová polévka smetanová
30
8
9
Slepičí maso obereme z kostí. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme krátce odpočinout. Navlhčené žemle s masem umeleme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme umletou směs, vejce, prolisovaný česnek, okořeníme, osolíme a přidáme nakrájenou nať jarní cibulky nebo pažitku. Připravíme si nudlové těsto, rozválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 4-5 cm. Do jejich středu klademe po lžičce náplně, přeložíme a okraje dobře stiskneme. Pirožky vložíme do vroucí osolené vody, 5 minut povaříme a scedíme. Pirožky dáme do vývaru a prohřejeme. Nakonec do polévky přidáme nakrájenou nať jarní cibulky nebo pažitku.