Sýrová omáčka recept
10
0
2
Nejdříve si připravíme polovinu švestek a ty nahrubo rozmixujeme. Druhou polovinu ještě rozdělíme na půl a jednu polovinu švestek za častého míchání uvaříme doměkka až omáčka začne houstnout. Poté do houstnoucí omáčky přidáváme cukr a ocet(kdybychom přidávali dříve, bude se nám omáčka připalovat), osolíme. Dále rozdrtíme válečkem koriandr a hořčičná semínka spolu s čili kořením. Nakrájíme si cibulku nadrobno, česnek na plátky a přidáme do omáčky 5 minut před odstavením. Pokud bychom koření dlouze vařili, ztratilo by chuť a cibule s česnekem rozpadly. Dochucujeme podle chuti, omáčka by měla mít sladkokyselou chuť. Tato švestková omáčka se hodí k masům, převážně ke zvěřině.