Tradiční recept, který je možné kombinovat s jakýmkoliv druhem ovoce, ale klasické švestkové kynuté knedlíky jsou základ. Smícháme změklé máslo, vejce, tvaroh dohromady a postupně do těsta zapracujeme mouku tak, aby nám vzniklo vláčné těsto. Přidáme ještě špetku soli, pokud chceme, i lžíci oleje. Těsto si rozdělíme na dvě půlky a z každé si vyválíme tenký plát, který nakrájíme na čtverce. Do každého z nich pak zabalíme kousek švestky a vytvoříme symetrický knedlík. Velikost knedlíků je odvislá od kousku ovoce, které do něj balíme. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 5 - 8 minut a dáváme si pozor, aby se nám nepřichytily na dno hrnce. Zdobíme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a nakonec polijeme trochou rozpuštěného másla.