Svíčková je jedním z nejoblíbenějších jídel vůbec a ti lidé, kteří nejí maso jí pravděpodobně nikdy neochutnali. Proto jsme pro vás připravili tento recept. Dopřejte svým chuťovým pohárkům tu rozkoš a připravte si Tofu na způsob svíčkové. Ze všeho nejdříve tofu nakrájíme na asi tak centimetrové plátky. Na předem rozehřátém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, posypeme kořením a přidáme tofu. Poté podlijeme asi tak 300 ml vody, vhodíme bujon, podle chuti ještě osolíme a 15 min. povaříme. Odložíme , necháme vychladnout a dáme do ledničky na(přibližně) dvě hodiny odležet. Pak tofu vyndáme, přilijeme do bujonu mléko a smetanu smíchanou s hladkou moukou. Takto připravenou omáčku pomalu vaříme asi tak 10 minut a pak jí procedíme. Plátky tofu osmahneme na rozehřátém oleji a nakonec vložíme do omáčky a tu ještě opatrně okyselíme octem. Podáváme s houskovými knedlíky. Dobrou chuť!