Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Tofu na způsob svíčkové

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Svíčková je jedním z nejoblíbenějších jídel vůbec a ti lidé, kteří nejí maso jí pravděpodobně nikdy neochutnali. Proto jsme pro vás připravili tento recept. Dopřejte svým chuťovým pohárkům tu rozkoš a připravte si Tofu na způsob svíčkové. Ze všeho nejdříve tofu nakrájíme na asi tak centimetrové plátky. Na předem rozehřátém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, posypeme kořením a přidáme tofu. Poté podlijeme asi tak 300 ml vody, vhodíme bujon, podle chuti ještě osolíme a 15 min. povaříme. Odložíme , necháme vychladnout a dáme do ledničky na(přibližně) dvě hodiny odležet. Pak tofu vyndáme, přilijeme do bujonu mléko a smetanu smíchanou s hladkou moukou. Takto připravenou omáčku pomalu vaříme asi tak 10 minut a pak jí procedíme. Plátky tofu osmahneme na rozehřátém oleji a nakonec vložíme do omáčky a tu ještě opatrně okyselíme octem. Podáváme s houskovými knedlíky. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |14. června 2013
Zajímavý recept! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!