Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Tradiční zapečené brambory

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tradiční staročeské brambory nejsou až tak známou variantou tohoto v Čechách oblíbeného jídla, ale jistě vás mile překvapí svojí chutí i konzistencí. Brambory omyjeme, oloupeme a vcelku uvaříme doměkka. Rozmačkáme a smícháme s teplým mlékem, které nám pomůže vytvořit jemnou kaši. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky a dáme opéct spolu najemno nakrájenou cibulí. Po chvilí přidáme kysané zelí, kmín a podusíme 8 – 10 minut. Zapékací mísu vymažeme sádlem či tukem na pečení a rovnoměrně dáme první vrstvu bramborové kaše. Dále dušené zelí se slaninou a nakonec zbytek bramborové kaše. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 – 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!