Překvapivě rychlé pečení bez použití jakékoliv tekutiny či vajec. Suchá směs se pouze smíchá s tvarohovou náplní a je zaděláno na výtečný tvarohový moučník dle švédské receptury. Koláč je velmi křehký a doslova se rozplývá na jazyku. Polohrubou mouku prosejeme a smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Na plech vyložený pečícím papírem nasypeme polovinu směsi. Tvarohovou náplň vytvoříme smícháním tvarohu, vajec, cukru a sušených brusinek, levnější alternativa jsou rozinky. Brusinky je lepší pro výraznější chuť namočit do rumu. Náplň rozetřeme po celé ploše plechu a zasypeme druhou polovinou směsi. Na povrch koláče nakonec poklademe rovnoměrně plátky másla a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 45 minut. Tvarohový koláč je hotový, když je povrch mírně nazlátlý.