Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Uzené maso dáme do studené vody, 10 minut povaříme, pak vodu vylijeme, maso zalijeme čistou vařicí vodou a uvaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné a nakrájené žampiony, které osolíme a okmínujeme. Když se voda ze žampionů odpaří, tak směs osmahneme. Lístkové těsto vyválíme na pomoučněném vále na obdélník, potřeme je osmahlými žampiony, posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a na to dáme uvařené okapané maso, které mezitím vychladlo. Lístkové těsto uzavřeme, aby pevně přilnulo k masu, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a dáme ho do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka, aby těsto získalo růžovou barvu.