Nejdříve vajíčka rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme do mikrotenového sáčku, ten dobře uzavřeme. Vložíme ho do vroucí vody a zvolna vaříme asi tak 20 minut. Poté sáček vyndáme, sedlinu necháme vychladnout a pak jí nakrájíme na kostky, které podáváme k polévce zvlášť. Obměna: Základní hmotu na sedlinu můžeme doplnit lžící hladké mouky nebo ochutit lžící rajčatového protlaku, popř. přidáme nakrájenou uvařenou zeleninu, podušené houby, bylinky nebo špenát, šunku apod. záleží na fantazii. Vaječnou sedlinu můžeme vařit i ve vodní lázni - vezmeme si formičky, vymažeme je máslem a nalijeme do nich hmotu. Formičky postavíme do hrnce a zalijeme vodou. Hladina vody musí dosahovat do poloviny formiček. 3 vejce 200ml mléka špetka soli