Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Vánoční krůta

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve si připravíme nádivku. Nakrájíme žemle na kostičky a navlhčíme ve smetaně. Máslo necháme změknout a utřeme jej se žloutky do pěny, osolíme, posypeme muškátovým oříškem, petrželkou, přidáme žemle a nasekané oloupané mandle. Vše řádně promícháme a přidáme předem připravený sníh z bílků. Krůtu si osolíme a prsa prošpikujeme slaninou. Nádivku dáme pod kůži a sešijeme, aby nám nádivka nevytekla. Zbytek slaniny dáme do břišní dutiny. Krůtu vložíme do předem rozehřáté trouby a zprudka zapečeme. Poté snížíme teplotu, podlijeme a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme a přeléváme výpečkem. Vánoční krůtu podáváme s bramborovými knedlíky a ovocným kompotem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!