Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Vepřové na kedlubnách

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové maso omyjeme, osolíme a nakrájíme ho na malé kostky. V hrnci rozehřejeme tuk a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso a za stálého míchání jej smažíme. Pak ho podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky a přimícháme k téměř měkkému masu. Chvíli společně dusíme pod pokličkou, přidáme 2 lžíce hotové světlé jíšky, okořeníme, trochu podlijeme a provaříme. Ke konci dušení zjemníme mlékem a posypeme petrželkou. Podáváme horké a pokrm neohříváme, protože by se vytratila jemná chuť kedlubny. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, které posypeme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ohen |13. února 2013
dělám trochu jinak s knedlíkem , tak zkusím i toto Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!