Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Višňové řezy

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, pak po jednom zašleháme žloutky. Následně střídavě zašleháváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme. Vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na půl a do poloviny těsta vmícháme kakao. Světlé těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu o rozměrech cca 26x36 cm a posypeme odkapanými, odpeckovanými višněmi. Na višně nalijeme těsto tmavé. Těsto rozetřeme rovnoměrně po celém plechu a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180°C po dobu asi 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout. Do 300 ml kompotové šťávy (event. dolijeme do 300 ml vodou) přidáme krystalový cukr a prášek vanilkového pudingu – dobře rozmícháme a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s vanilínovým cukrem do pěny a následně zašleháme k máslu po lžících višňovou kaši. Za stálého šlehání přilijeme rum a vyšleháme do hladkého krému. Krém natřeme na upečený moučník a uhladíme. Uložíme do lednice vychladit. Tmavou polevu připravíme dle návodu na obalu, nalijeme na moučník a stěrkou (cukrářskou kartou) ji uhladíme. Tmavou polevu necháme ztuhnout. Pak dozdobíme moučník světlou polevou. Moučník necháme opět 1-2 hod. vychladit. Krájíme horkým vroubkovým nožem. Višňové řezy uchováváme v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

beaa |19. května 2013
taky vyzkouším Odpovědět
freya |17. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!