Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Zajíc na smetaně

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zaječí maso si prošpikujeme a na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme kořenovou zeleninu a poté vložíme maso, které si osolíme. Pečeme, přisypeme ještě koření, podlijeme částí bílého vína a podusíme doměkka. Maso kontrolujeme, obracíme a podléváme. Až je maso hotové, vyndáme jej a šťávu zahustíme hladkou moukou, lehce osmahneme. Poté zalijeme vývarem, zakysanou smetanou a chvíli povaříme. Ve finále omáčku zakápneme šťávou z citronu a propasírujeme. Zajíc na smetaně se podává s houskovým knedlíkem, můžeme ozdobit plátkem citronu a brusinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |5. února 2014
Super, ještě sehnat zajíce, ukládám k pozdější realizaci Odpovědět
Jan |14. března 2013
Zajíc bude jistě výborný, prosím ještě o recept na ten knedlík, který máte na své fotce. Velice mne zaujal. Děkuji. Odpovědět
Jan |14. března 2013
uložím a vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!