Už vás nebaví dušená mražená zelenina na milion způsobů? Zkuste tedy tento recept, zapečená křehká zelenina vás nezklame. Vezměte hrnec s vodou, osolte a přiveďte k varu. Mezitím vyloupejte čerstvý hrášek z lusků, fazolkám seřízněte špičky, nakrájejte na menší kousky a květák, jak jinak, rozeberte na růžičky. A nezapomeňte na mrkev! Tu nakrájejte na kolečka. No, a šup s tou zeleninou do hrnce. Hrášek můžete přidat později, jelikož je nejrychleji hotový. Uvařte téměř doměkka, sceďte a nechte okapat+vychladnout. Dále rozšlehejte mléko s vejci, přimíchejte mouku, nastrouhaný sýr, sůl a barevný pepř. Zapékací mísu vymažte máslem, dejte do ní zeleninu a zalijte těstem. Zapékejte ve středně vyhřáté troubě, dokud těsto neztuhne. Dobré pochutnání!