Tradiční zapečené brambory s kuřecím masem, nivou a kousky rajčat s vůni Itálie. Použijeme pokud možno nové brambory, které omyjeme a předvaříme ve šlupce (asi 10 minut). Brambory poté nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kuřecí maso také omyjeme a nakrájíme na kousky. Nahrubo nastrouhanou nivu smícháme se zakysanou smetanou a smetanou na vaření. Brambory vrstvíme do vymazané zapékací mísy spolu s kousky kuřecího masa a rajčat. Trochu osolíme a zalijeme trochou směsí z nivy. Vrstvy opakujeme a zakončíme vrstvou brambor, které polijeme zbytkem směsi. Necháme péct v předem vyhřáté troubě 20 – 30 minut, dokud nám nezezlátne horní vrstva brambor. Zapečené brambory servírujeme s cherry rajčátky a ledovým salátem.