Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Skvělá pochoutka, která je za chvilku hotová a uspokojí chuťové buňky. Houby omyjeme a zbavíme je nožiček. Čím větší žampión, tím více směsi se do něj vejde. Pokud máme velké žampióny, můžeme je nakrájet a nožičky použít do směsi, pokud ne - obejdeme se bez nich. Slaninu nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi, přidáme nakrájený sýr a rajčata a vše promícháme se smetanou. Směsí naplníme hlavičky a můžeme je přikrýt plátkem slaniny či sýra. Tučnější či uzené sýry chutnají mnohem lépe, když se rozpečou, než klasické 30%. Žampióny dáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 - 15 minut, dokud se sýr nerozteče a houby nepustí trochu šťávy.