Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Zapečené žampióny se slaninou

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Skvělá pochoutka, která je za chvilku hotová a uspokojí chuťové buňky. Houby omyjeme a zbavíme je nožiček. Čím větší žampión, tím více směsi se do něj vejde. Pokud máme velké žampióny, můžeme je nakrájet a nožičky použít  do směsi, pokud ne - obejdeme se bez nich. Slaninu nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi, přidáme nakrájený sýr a rajčata a vše promícháme se smetanou. Směsí naplníme hlavičky a můžeme je přikrýt plátkem slaniny či sýra. Tučnější či uzené sýry chutnají mnohem lépe, když se rozpečou, než klasické 30%. Žampióny dáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 - 15 minut, dokud se sýr nerozteče a houby nepustí trochu šťávy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!