Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Zapékané fazolky

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme okapat. Dáme je do ohnivzdorné skleněné misky se lžící másla na plotnu, aby se voda z fazolek vysmahla. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, osolíme ji, zalijeme mlékem a vaříme ji tak dlouho, než zhoustne. Do vlažné omáčky dáme 4 lžíce strouhaného sýra, postupně vmícháme žloutky a nakonec sníh z bílků. Hmotou zalijeme fazolky, lehce polijeme máslem, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě asi 1/2 hodiny. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!