Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Na pánev dáme olej, na kterém rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mleté maso, osolíme a dusíme za občasného míchání asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, papriky nakrájíme na nudličky a spařená a oloupaná rajčata na kolečka. Pekáč vymastíme, poklademe částí brambor, osolíme je a okmínujeme. Přidáme část mletého masa, rajčata a papriky a stále prokládáme až do spotřebování surovin. Pekáč dáme do rozehřáté trouby a asi 30 minut zapékáme. Pak vše zalijeme smetanou smíchanou s vejci a pečeme tak dlouho, až se na povrchu utvoří zlatavá kůrka. Zapékané mleté maso podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.