Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Česnek a cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm za stálého míchání podusíme česnek a cibuli. Přidáme mleté maso, mícháme a při střední teplotě 2—3 minuty opékáme. Maso odstavíme a necháme zchladnout. Čínské zelí omyjeme, očistíme a příčně nakrájíme na tenké proužky. Bazalku omyjeme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a rovněž nakrájíme na tenké proužky. Chilli papričky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a tence nakrájíme. Čínské zelí smícháme s mletým masem, bazalkou, zbývajícím olejem, solí, octem a chilli a necháme 10 minut rozležet. Salát podáváme v malých miskách s bílým chlebem.