Formu na pečení vymažeme máslem nebo Ramou. Hrozinky přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou a v misce zalijeme horkou vodou. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a na hrubo nastrouháme. Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky. V troše mléka rozšleháme vejce a poté přilijeme zbytek z odměřené dávky. Do připraveného mléka dáme 2/3 nakrájených plátků z rohlíků. Hrozinky dáme okapat na síto. Lehce vymačkané (o bok mísy) plátky rohlíků rozložíme jeden vedle druhého do formy, pokryjeme dno i boky. Připravíme si tvaroh. Vejce s cukrem rozmícháme, přidáme tvaroh a škrob a po rozmíchání přidáme polovinu okapaných hrozinek. Z jablek lehce vymačkáme šťávu a rozložíme je na plátky rohlíků. Jablka urovnáme, posypeme je zbývajícími hrozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Vše ve formě zalijeme připraveným tvarohem a zakryjeme je namočenými plátky z rohlíku. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a žemlovku vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 45 minut, nebo dokud rohlíky na povrchu nezezlátnou. Porce na talíři bohatě pocukrujeme. Pečeno ve formě 20x20 cm.