V papiňáku rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Za častého míchání děláme 10-15 minut. Poté vložíme očištěné a osolené maso. Opečeme je po všech stranách během 5-6 minut. Zasypeme paprikou, zalijeme vroucí vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dělat 50-60 minut. Maso vyjmeme, do vařící se omáčky nasypeme mouku rozmíchanou ve studené vodě a za velmi častého míchání vaříme 6 minut. Dochutíme solí, případně lákem z okurek či citrónovou šťávou (nic nepřeháníme). Přes síto přecedíme omáčku a přidáme maso nakrájené na tenké plátky a necháme ještě 3 minuty prohřát. Na plátky hovězí pečeně na talíři si každý dává podle chuti na kostičky nakrájené okurky.