Vídeňský guláš s klobásou
100
5
9
Na zvěřinový guláš nejprve očistíme maso, omyjeme ve vodě, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, rozškvaříme ji a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou osmažíme. Přidáme maso, které ze všech stran opečeme. Zaprášíme ho paprikou, přidáme ostatní koření, lžičku octa, utřený česnek a za občasného podlévání dusíme tak dlouho, než je maso měkké. Šťávu necháme vysmahnout a zaprášíme ji hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme bílé víno, kečup a ještě krátce povaříme. Hotový guláš podle potřeby dosolíme a na talíři posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Jako příloha je vhodný chléb nebo brambory.