KAPSA Z HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ - Vít Olmer, režisér: 200g hovězí svíčkové, 100g nivy, česnek, pepř, olej - Naklepeme 2 stejné plátky masa a lehce je opepříme, přidáme na ně pokrájený česnek a kousky nivy. Pak přehneme a sepneme párátkem, opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Vhodná příloha jsou opečené (americké) brambory.
KUPICOVÁ KAŠE - Richard Nedvěd, tzv. trapnomág: 1/2l plnotučného mléka, 5a1/2 lžíce hrubé krupice (pro muže) anebo dětské krupičky (pro děti a ženy), špetku soli, 2 lžičky vanilkového cukru, čokoládu nebo kakao - Mléko osolíme a přivedeme k varu, vsypeme krupici nebo krupičku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ke konci přidáme lžičku čerstvého másla. Hotovu kaši ještě v hrnci osladíme, na talíři posypeme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.
CUBA LIBRE - Osman Laffita, módní návrhář: bílý nebo tmavý třtinový rum, coca-cola, třtinový cukr, limetka, led - Připravíme si vysokou sklenici a dáme do ní kávovou lžičku třtinového cukru. Pak přidáme dvě čtvrtky limetky. Všechno dobře rozmělníme tak, aby se cukr spojil s limetkovou šťávou. Přilijeme asi 4 cl třtinového rumu, přidáme několik kostek ledu a dolijeme coca-colou. Všechno promícháme a sklenici ozdobíme plátkem limetky.