Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty na barevné řezy

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S JAHODAMI 1/2 kostky Stelly extra, 2 žloutky, 2 bílky, 3/4 hrnku moučkového cukru 3/4 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva tuk a mouka na plech, jahody, šlehačka, mandle, máta Stellu nakrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Nakrájíme jahody, žloutky utřeme se změklou Stellou a cukrem do pěny. Postupně vmícháme vlažné mléko a část prosátí mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a se zbylou prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva zapracujeme do těsta. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do něj rozetřeme, poklademe nakrájené jahody a pečeme asi 45 minut na 180°C. Péo upečení necháme vychladnout na plechu a nakrájíme. Ozdobíme šlehačkou, mandlovými plátky a mátou. S TVAROHEM Spodek - 1 hrnek polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, 1/2 kostky másla, 1 vejce, lžíce vody, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce moučkového cukru; Střed - 1 a 1/2 kostky tvarohu, 1 žloutek, 4 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr; Vršek - 2 vejce, 3 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce oleje, lžička prášku do pečiva, 4 lžíce polohrubé mouky, čokoládová poleva Na spodní vrstvu smícháme mouku s práškem a pak přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, vodu, kakao a cukr. Zpracujeme na hladké těsto. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a dáme do pekáčku. Střední vrstvu uděláme z tvarohu vyšlehaného s vejcem, přidáme mléko a cukr. Náplň opatrně rozetřeme na spodní vrstvu těsta. Na vršek důkladně vyšleháme vejce s krupicovým cukrem do pěny. Pak postupně přidáváme olej a mouku s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, opatrně ho přimícháme do připravené žloutkové hmoty a vlijeme na tvarohovou vrstvu. Pečeme asi 45 minut na 160°C. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme. Rozehřátou polevou moučník přestříkáme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!