JÁVSKÝ KAPR 4 porce kapra, 1 lžíce cukru, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce nakrájené petrželové natě, 2 stroužky česneku, 2 čerstvé zelené papriky, 1 lžička pepře, 3 lžíce citronové šťávy, 5 lžic rajčatové šťávy, 3 lžíce oleje Kapra nakrájíme na nudličky, papriky na kolečka, česnek utřeme. Všechny přísady smícháme dohromady a necháme hodinu v chladu odležet. Pak směs upravíme na grilovací pekáček a 10 minut grilujeme. PRAŽMA S CUKETOU 800g pražmy, 200g másla, 2 velké cibule, 4 rajčata, 7 stroužků česneku, 1 velká cuketa, 250ml vína Rybu zbavíme šupin, ploutví, vnitřností a důkladně opláchneme ve studené tekoucí vodě. Maso osušíme a vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, česnek, cuketu a bílé víno. Pražmu pečeme 20 minut na 220°C. Příloha: rýže nebo brambory.