KAPUSTA NA ŽAMPIONECH 1 kapusta, 1 cibule, 300 g žampionů, 100 g slaniny, 3 vejce, olej, kmín, sůl, petrželka Kapustu nakrájíme na nudličky a podusíme v osolené vodě. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme plátky hub, okmínujeme a dusíme doměkka, smícháme s kapustou. Na slanině připravíme míchaná vejce a podáváme s kapustou, vhodná příloha jsou vařené brambory. KAPUSTOVÉ ZÁVITKY 500 g kapusty, 500 g mletého masa, 1 houska, mléko, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 50 g slaniny, olej Maso osolíme, opepříme, vmícháme housku namočenou v mléce, utřený česnek a vejce. Kapustu povaříme, střed umeleme a přidáme k masu. Uděláme válečky a zabalíme je do velkých listů. V pekáčku osmažíme na oleji cibulku, na ni rozložíme závitky, poklademe plátky slaniny a upečeme. KAPUSTOVÝ KUBA 1 menší kapusta, hrst sušených hub, 300 g krupek, 50 g slaniny, 3 stroužky česneku, olej, pepř, sůl Kapustu uvaříme ve slané vodě, scedíme a posekáme nadrobno. Rozškvaříme slaninu, přidáme kapustu, uvařené krupky, předem namočené houby a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Urovnáme do tukem vytřeného pekáče a upečeme.