PAELLA lžíce olivového oleje, 1 cibule, stroužek česneku, 1 červená paprika, 4 stehenní řízky, sůl, pepř, 250g rýže, špetka šafránu, svazek koriandrové natě, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, hrst hrášku (rozmrazeného), 1 limetka, 1/2 citronu Cibuli, česnek a papriku nakrájíme nadrobno, maso na kostky. V široké pánvi na oleji zprudka opečeme kousky kuřete a dáme je stranou. Do pánve nasypeme cibuli, po chvíli česnek a papriku. Zarestujeme a přisypeme rýži, krátce zasmahneme a podlijeme vývarem. Jakmile se začne rýže vařit, ztlumíme plamen a přidáme maso. Po 20ti minutách přisypeme šafrán a hrášek. Během vaření doléváme vývar a hned jak je rýže měkká, dochutíme paellu limetkovou šťávou, solí a bílým pepřem, posypeme sekaným koriandrem a ozdobíme osminkami citronu. BURRITOS - pikantní lžíce oleje, 1 cibule, stroužek česneku, 900g kuřecího masa na proužky, 185g sterilovaných rajčat, 12 tortill, 185g česnekové omáčky, 1/2 lžičky mletého chilli + Na oblohu: 2 cibule, 1/2 šálku zakysané smetany, 340g čedaru, 400g fazolí z konzervy Na oleji lehce orestujeme cibuli a česnek. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme dozlatova. Přimícháme omáčku, sekaná rajčata a chilli. Směs necháme asi 15 minut dusit. Tortilly ohřejeme a necháme každého u stolu, ať si připraví své vlastní burrito. Placku poklademe kuřecí směsí, fazolemi, sýrem, zakysanou smetanou a zarolujeme.