Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty na špaldovou bublaninu

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŠPALDOVÁ Omyté a případně vypeckované ovoce necháme okapat. Bílky s citronovou ušleháme do pěny, zašleháme po částech cukr a šleháme dotuha. Vmícháme žloutky a pak mouku s citronovou kůrou. Formu vytřeme máslem, na dno nasypeme polovinu ovoce, zakryjeme těstem a posypeme zbytkem ovoce. Bublaninu pečeme asi 35-40 minut na 180°C. Vychladlou pocukrujeme. SE ZÁKYSEM Promícháme 2 hrnky špaldové mouky, 1 hrnek jihočeského zákysu, 1/2 hrnku cukru, 1/2 oleje, sáček prdopeč, 1 vejce a vypracujeme těsto. Přidáme ovoce, moc dobré jsou jahody s třešněmi a pečeme obvyklým způsobem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!