Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty na šťavnaté závitky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí se zeleninou 4 plátky hovězího masa, 4 plátky anglické slaniny, 100g žampionů z konzervy, 1 cuketu, 1 konzervu loupaných rajčat, 1 cibuli, 1 lžičku citronové kůry, 200g kořenové zeleniny, 100 ml hovězího vývaru, sůl, pepř, 1 chilli papričku Maso naklepte, osolte a opepřete, na každý dejte slaninu, plátky žampionů a kolečka cukety, stočte do závitků a zprudka opečte na oleji ze všech stran, pak přemístěte do pekáčku. Na stejné pánvi orestujte nasekanou cibuli a přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu, chvilku opékejte. Přidejte nakrájená rajčata, citronovou kůru, nasekanou chilli papričku a prohřejte. Směs nalijte na závitky a přidejte vývar. Dejte péct do trouby a během pečení občas omáčku promíchejte a podle potřeby dolejte vývarem. Jako příloha se hodí rýže. Krůtí s nivou a sušenými rajčaty 600g krůtích prsou, 200g nivy, hrst sušených rajčat, 100ml kuřecího vývaru, 1 malý svazek bazalky, rostlinný olej, 1 konzervu loupaných rajčat, 1 cibuli, stroužek česneku Maso naklepte a rozdělte na 4 díly, osolte a opepřete a na každý dejte kousek nivy, nasekaných sušených rajčat a bazalku. Stočte závitky a upevněte jehlami. Na oleji orestujte nasekanou cibuli, přidejte závitky a chvilku opékejte ze všech stran. Pak přidejte do pánve konzervu nasekaných rajčat, prolisovaný česnek a podlijte trochou vývaru. Zakryjte pokličkou a maso duste, dokud nebude měkké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!